Bij ziekte
Buiten praktische (na)zorg aan huis, als bijvoorbeeld het geven van medicijnen of injecties en andere verpleegkundige handelingen, kunt u bij mij ook terecht voor advies over:
Suikerziekte
Oudere katten ontwikkelen soms suikerziekte. Om het tekort aan insuline te compenseren krijgen zij tweemaal daags injecties. Deze injecties kunnen prima thuis worden gegeven. In het beginstadium moet de kat nog op de juiste hoeveelheid insuline ingesteld worden. Daar is bloedcontrole voor nodig. Ook dat kan het beste thuis gebeuren. Bij de dierenarts ontstaat vaak stress waardoor de uitslag vaak niet helemaal juist is. Wilt u hierbij (tijdelijk) hulp en/of begeleiding, dan behoort dit tot de mogelijkheid.
Nierfalen
Nierfalen is een van de meest voorkomende ouderdomskwalen bij katten. Als een slechte nierfunctie geconstateerd is, zal de dierenarts een behandelplan met u bespreken. Dat kan zomaar ineens een grote ommezwaai in het dagelijks patroon opleveren. Verandering van eten, medicatie. Kunt u hierbij hulp en/of begeleiding gebruiken? Neemt u gerust contact met mij op.
Hyperactieve schildklier
Een te snel werkende schildkier heeft veel gevolgen voor het oude kattenlichaam. De kat is hongerig, eet vaak en neemt in lichaamsgewicht alleen maar af. Als deze diagnose wordt gesteld is het meestal goed te behandelen met medicatie en/of een dieet, maar het vergt wel wat geduld en extra zorg van u als baasje. Kunt u hierbij hulp gebruiken, neem dan contact met mij op. Ik help u graag, zodat uw kat weer lekker in zijn vel komt te zitten.